SRB

13. i 14. novembra 2015.

VLASINSKI SUSRETI

Želja nam je da i u budućnosti proizvodimo najkvalitetnije voće i u cilju stalnog usavršavanja našeg proizvoda prisustvujemo naučnim skupovima koji se odnose na razvoj sela.

Zavod za proučavanje sela, predvođen direktorom prof. dr Đurom Stevanovićem, organizuje skupove pod nazivom Vlasinski susreti na kojima se predstavljaju naučni radovi iz oblasti sociologije sela koji se bave problemima odumiranja seoskih sredina usled odlaska stanovništva, kao i ekonomskim motivima za opstanak sela.

Ove godine tema skupa je bila Država i selo. Pored uglednih sociologa, skupu su prisustvovali i Miodrag Veseli, predstavnik Privredne komore Beograda, i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, prof. dr Zoran Rajić.

Naša firma je sponzorisala ovaj skup jer želimo da doprinesemo razvoju proizvodnje ekološki zdrave hrane. Direktor marketinga naše kompanije, Goran Bogdanović, u razgovoru sa g. Rajićem posebno se interesovao o subvencijama koje Vlada Srbije priprema za poljoprivredne proizvođače u narednoj godini, kao i o evropskim standardima u proizvodnji, preradi i izvozu voća na tržište Evropske Unije.

"Imamo prirodne resurse za razvoj voćarstva, ali zbog napuštanja seoskih područja nedostaje radna snaga, te su potrebne investicije u oblasti prerade voća. Da bismo kao država više zaradili trebalo bi izvoziti prerađeno voće kao poluproizvod ili gotov proizvod, a ne u najjeftinijem obliku - kao sveže i zamrznuto. Država i društveno odgovorne kompanije trebalo bi zajednički da ulažu u ove ciljeve, kako bi povećali proizvodnju i izvoz na strana tržišta, a istovremeno obezbedili ekonomski razvitak sela. U tom cilju sponzorišemo ovakve skupove i zadovoljni smo kada i država i naučni insitituti imaju šta da ponude u rešavanju ove problematike", rekao je Goran Bogdanović, direktor marketinga kompanije All Berries, nakon razgovora sa državnim sekretarom prof. dr Zoranom Rajićem.

OTKRIJTE JOŠ

NOVOSTI IZ ALL BERRIES-a